NEDTRYKTHED

Livet har sine op- og nedture, det er naturligt. Men når du oplever nedtrykthed, manglende tro på dig selv og håbløshed, og de følelser begynder at farve dit liv, så er det ikke længere sundt.

Nedtrykthed og håbløshed kan skyldes mange faktorer, fx at du bliver mobbet i skolen eller ignoreret på din arbejdsplads. At du er stresset og har mistet modet fordi du står uden arbejde og er økonomisk presset. At du føler dig ensom, energiforladt og uden motivation. Du kan også være i konflikt med venner, kolleger, familiemedlemmer, for bare at nævne nogle muligheder.

Den tristhed du er ramt af kan være lammende. Det kan give en fornemmelse af låsthed, at alt er prøvet, og der ikke er andre veje. Du kan føle dig afsondret fra andre og det kan føles skamfuldt at tale og de triste følelser. Nedtrykthed kan udvikle sig til manglende tro på egne evner, til depression og selvmordstanker.

Du er ikke alene. Det er vigtigt at tale om de følelser du har, at afsløre og undersøge dem, og få hjælp til at se på situationen med andre øjne.